1. 首页
  2. 英语周报

英语周报2021-2022必修一 welcome unit

英语周报2021-2022必修一 welcome unit

英语周报2021-2022必修一 welcome unit

Angry Birds has become a worldwide gaming mega hit but how did this game come into existence? Rovio is the name of the company that created angry birds, however, it’s not the first game they developed. Surprisingly they have been creating games for several years but had just never broken through into the mainstream the way they did with angry birds. The idea for the game came about in 2009 when the company was looking at different ideas for games which they thought could become popular. It was a simple idea spawned from some sketches(素描) of wingless and legless birds which were angry.

The sketches caught on among the staff who in turn created a unique design which became angry birds. The pigs were added into the game later in the development as an enemy. During this period of development, pig flu was being heavily reported in the news which is where the idea for the pigs appeared.

The basis of the game is very simple and is not unique to angry birds but has been seen in many other games previously. It’s a simple physics/puzzle game. The player is given a slingshot and a limited supply of angry birds with different characteristics. Some birds are faster than others while others can be split into multiple birds. You control the trajectory(轨迹) of the birds with the slingshot which launches them towards rickety structures containing your main enemy, the pigs. In order to advance to the next level you must eliminate(消灭) all of the pigs before your birds run out.

Rovio has released several different versions of the game at this point. The original, Seasons, and Rio. Seasons is a collection of holiday themed versions of the game while Rio was a movie tie in for the movie Rio. All versions continue to be updated with new levels which are free to those who have previously purchased the game.

1.What’s the meaning of the underlined word in the first paragraph?

A.Turned. B.Played a role.

C.Changed. D.Came into being.

2.In the game, the birds ________.

A.have different kinds that only include faster birds and slower birds

B.have to be controlled to kill all of the pigs before your birds run out

C.are the enemy of the pigs which have been infected with pig flu

D.lose their temper for the pig flu so they try to kill the pigs

3.According to the text, the game players ________.

A.must pay for this game—angry birds one level by one level

B.only pay for once and then it will be updated freely

C.should control angry birds to kill all the animals with pig flu

D.will become angry easily for playing the game too much

4.Which one is the best title of the passage?

A.The Unknown Game—Angry Birds

B.Facts and Hints About the Game Angry Birds

C.Rovio Created Famous Games

D.Pigs and Angry Birds

 

英语周报2021-2022必修一 welcome unit试题答案

1.D

2.B

3.B

4.B

【解析】

本文是一篇记叙文,叙述了愤怒的小鸟这一游戏创意的产生过程,并且介绍了游戏角色的设置和游戏规则等。

1.答案:D 词义猜测题。根据第一段最后一句的语境:这一创意的形成来自于没有翅膀和腿的愤怒的鸟的素描形象,由此可推断出划线单词意为“形成,产生”。故选D项。

2.2】答案:B 细节理解题。根据倒数第二段最后一句“In order to advance to the next level you must eliminate (消灭) all of the pigs before your birds run out.”可知选B项。

3.3】答案:B 推理判断题。根据最后一段最后一句“All versions continue to be updated with new levels which are free to those who have previously purchased the game.”可知所有版本继续升级时对那些先前购买过游戏的顾客是免费的。

4.4】答案:B 标题归纳题。全文讲述了愤怒的小鸟这一游戏创意的提出、具体的成效以及游戏升级等问题,所以B项适合做文章的标题。

疑难词汇解读

1.mega(构词成分),意为“巨大”

a mega star(电影等)大明星,巨星

2.release v.①发行(CD、书等),发布新闻

The film Hero was released.电影《英雄》公映了。

②放出,放走

He released the bird from its cage.

他将鸟从笼中放了出来。

There was a king who loved art very much. One day a(n) came and said, “Please let me a picture on a wall.” The king happened to have a big new hall . So he 39 the artist to work on one of the walls.

At the same time, another artist came and asked to work on the wall. He promised he would make the same picture as the first artist’s looking at the first artist’s work. The second artist asked to have a thick curtain between the two walls neither of them could see each other.

The following day they began to work. The first artist brought in a(n) supply of paint, oil, water and so on. The second one came with a and a bucket (桶).

A month later, the first artist’s work was completed, and the second artist said, “My wall is too!”

The king went to the first artist’s wall. He was pleased with it and gave the artist a large of money. He then asked people to open the curtain.

! Each line was the same as that on the opposite wall.

The king was quite satisfied and gave him double money. However, he how the second man had made it.

“I just the wall with the cloth,” the man said .The wall was made of white marble (大理石). He made it shine like a mirror. The reflection (倒影) of the first painting 4 up on it!

The is a reflection of you too. If you are sad, the world will be sad. If you are happy, the world will be happy.

1.A. Editor B. artist C. server D. actress

2.A. put B. copy C. paint D. get

3.A. created B. destroyed C. founded D. built

4.A. allowed B. realized C. persuaded D. decided

5.A. same B. similar C. opposite D. ordinary

6.A. with B. under C. upon D. without

7.A. put up B. put back C. put away D. put on

8.A. even if B. so that C. as if D. in case

9.A. common B. artificial C.extra D. regular

10.A. mirror B. cloth C. stick D. curtain

11.A. present B. free C. ready D. useful

12.A. see B. touch C. research D. cover

13.A. number B. total C. amount D. many

14.A. Amazing B. Exciting C. Famous D. Valuable

15.A. probably B. exactly C. certainly D. hardly

16.A. knew B. warned C. noticed D. wondered

17.A. drew B. faced C. displayed D. wiped

18.A. briefly B. naturally C. safely D. correctly

19.A. set B. added C. showed D. took

20.A. story B. world C. king D. painter

 

英语周报2021-2022必修一 welcome unit试题答案

1.B

2.C

3.D

4.A

5.C

6.D

7.A

8.B

9.D

10.B

11.C

12.A

13.C

14.A

15.B

16.D

17.D

18.A

19.C

20.B

【解析】

试题分析:其实世界就是你的一个倒影:如果你是快乐的,世界就是快乐的;如果你是悲伤的,那么世界就是悲伤的了。

1. A.editor“编辑”; B. artist“艺术家;画家”; C. server“侍者”; D. actress“女演员”,根据下文可知来者要求在墙上作画,所以他是为“艺术家,画家”。且该段中最后一句中“So he …the artist to work on one of the walls.”中的artist是直接的信息提示。故正确答案为B.

2.A. put“放;安置”; B. copy“抄袭;模仿”; C. paint“画画”; D. get“获得;变成”,既然是“画家”,所以他显然是请求国王让他在墙上“作画”。故正确答案为C.

3.A. created“创造”; B. destroyed“毁灭”; C. founded“创办,建立”; D. built“建造”,该句句意:“国王刚好‘建了’一个大厅。”该处使用的是使役动词have的符合结构,故用built表示“建造”的被动完成。

4.A. allowed“允许”; B. realized“意识到;实现”; C. persuaded“说服”; D. decided“决定”,该句句意:“于是国王‘允许’这位画家在其中的一面墙上作画。”,故正确答案为A.

5.A. same“相同的”; B. similar“类似的”; C. opposite“对面的;对立的;”;D. ordinary“平凡的,普通的”,根据50空所在句“ Each line was 50 the same as that on the opposite wall.”(每个线条都和对面墙上的一致。)故该空应选C.该句句意:“同时,又来了一位画家,请求在‘对面的’墙上作画。”

6.D. without.

7.A. put up“支起,竖起;张贴”; B. put back“放回原处”; C. put away“收起来,放好;积蓄,攒钱”; D. put on“穿上”,该句句意:“第二位画家请求在两面墙之间‘支起’一个窗帘”,故正确答案为A.

8.A. even if“即使,虽然”; B. so that“以便,为了”; C. as if“仿佛”; D. in case“以防,万一”, 第二位画家请求在两墙之间支起窗帘“目的”就是为了他们彼此看不到。故选择B. so that来引导目的状语从句。

9.A. common“常见的;共同的”; B. artificial“人工的;矫揉造作的”; C.extra“额外的”; D. regular“定期的,有规律的”,从意义上只有选项D. regular能修饰supply. 该句句意:“第一位画家带来了‘定期’供应的涂料、油画颜料、水等等。”,故正确答案为D.

10.A. mirror“镜子”; B. cloth“布”; C. stick“棍;手杖”; D. curtain“窗帘”,根据下文52空所在句”I just 52 the wall with the cloth,”the man said(另一位画家说他仅仅是用布来擦墙。)可知,该空正确答案为B.

11.A. present“现在的;到场的”; B. free“免费的”; C. ready“准备好的”; D. useful“有用的”,根据该空所在句的副词too“也”可知,该句句意:“我的墙壁(的画)也‘准备好了’。”故正确答案为C.

12.A. see“看;看见”; B. touch“触摸”; C. research“研究”; D. cover“覆盖”,该句句意:“国王去‘看’了第一位画家的墙。”故正确答案为A.

13.number of“许多,大量的”+ 复数可数名词;B. a total of“…的总数”;C.a large amount of“许多,大量的”+ 不可数名词;D.many(该处不为代词)故不能与of连用,该句句意:“国王很高兴,给了第一位画家‘一大笔’钱(不可数名词)”,故正确答案为C.

14.A. Amazing“令人吃惊的”; B. Exciting“令人兴奋的”; C. Famous“著名的”; D. Valuable“有价值的”,因为下句“Each line was 50 the same as that on the opposite wall.”(每个线条都和对面墙上的完全一致。),这显然是“让人吃惊的”。故正确答案为A.

15.A. probably“大概,很可能”; B. exactly“确切地,精确地”; C. certainly“确定地;当然”; D. hardly“几乎不”,该句句意:“每个线条都和对面墙上的‘完全’一致。”,故正确答案为B.

16.A. knew“知道,了解”; B. warned“警告”; C. noticed“注意到”; D. wondered“想知道”,该句句意:“国王很‘想知道’第二位画家是如何做到得。”,故正确答案为D.

17.. A. drew“画”; B. faced“面对”; C. displayed“显示”; D. wiped“擦”,该句句意:“我只是用布‘擦’墙而已。”,故正确答案为D.

18.A. briefly“简洁地”; B. naturally“自然而然地”; C. safely“安全地”; D. correctly “正确地”,该处需要一副词来修饰动词said. 根据上句可知,第二位画家只是“简洁地”一语道破。故正确答案为A.

19.A. set up“竖立;建立”; B. added up“合计”; C. showed up“呈现”; D. took up“占据;拿起;开始做…”,根据该处句意:“(将大理石的墙面擦的像一面镜子)第一幅画的倒影就会‘显现’在墙面上。”,故该空正确答案为C.

20.A. story“故事”; B. world“世界”; C. king“国王”; D. painter “画家”,结合本段,其实世界也是你的倒影。如果你悲伤,那么世界也是悲伤的;如果你快乐,那么世界也是快乐的。故正确答案为B.

考点:夹叙夹议文章的完形填空

<

原创文章,作者:adin1,如若转载,请注明出处:https://www.csxinyihg.com/?p=974

联系我们

400-800-8888

在线咨询:点击这里给我发消息

邮件:admin@example.com

工作时间:周一至周五,9:30-18:30,节假日休息