The American newspaper publisher Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86.Mr Sulzberger led The New York Times for more than three decades，before passing the business to his son.He took over the paper in 1963 when it was in financial trouble，and transformed it into the heart of a multi?billion dollar media empire.
His family announced he had died at his home in Southampton，New York State，after a long illness.His son，Arthur Sulzberger Jr，said in a statement that his father，whom he referred to by his childhood nickname of Punch，was “one of our industry’s most admired executives”．“Punch，the old Marine captain who never backed down from a fight，was an absolutely fierce defender of the freedom of the press，” he said.
The New York Times was bought by Mr Sulzberger Sr’s grandfather Adolph Ochs in 1896.During Mr Sulzberger’s tenure，The New York Times won 31 Pulitzer prizes.
Born in New York City,5 February 1926，Sr served in Marine Corps during World War Ⅱ and Korean War，joined The New York Times in 1951 after graduating from Columbia College，took over as publisher in 1963 after his brother?in?law died suddenly，stepped down in 1997 and passed stewardship to his son，Arthur Sulzberger Jr.
He oversaw a huge circulation boost at the paper，and increased its parent company’s annual revenues (年收入) from $100m in 1963 to $1.7bn by the time he stepped down in 1997.He also led the paper through high?level clashes with the political establishment.In 1971，The Times published a series of stories saying that politicians had systematically lied over the US involvement in Vietnam.The source was thousands of leaked government documents known as the Pentagon Papers.The Nixon administration demanded that the paper stop publishing the stories on grounds of national security.But the paper refused，and then won the subsequent court case by arguing that the First Amendment of the US Constitution (宪法) guaranteed free speech.The case is seen as a landmark in the history of free speech in the US.Mr Sulzberger said he read more than 7,000 pages of the Pentagon Papers before personally deciding to publish them.
His family still holds a controlling stake (控股权) in The New York Times.He was a strong believer in family ownership of newspapers.He once joked：“My conclusion is simple.Nepotism works.”
1.When did Arthur Sulzberger Sr die?
A．In 1997. B．In 2012.
C．In 1963. D．In 1971.
2.Punch，the old Marine captain was actually________.
A．Arthur Sulzberger Jr
C．Arthur Sutzberger Sr’s father
D．Arthur Sulzberger Sr
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A．Arthur Sulzberger Sr took over The New York Times from his brother?in?law.
B．Arthur Sulzberger Jr’s grandfather bought The New York Times.
C．Arthur Sulzberger Sr resigned when The New York Times was in financial trouble.
D．Arthur Sulzberger Jr took over The New York Times after graduating from Columbia College.
4.In the political case in the 1970s，Mr Sulzberger________.
A．failed the case in the end
B．lost the controlling stake in The New York Times
C．gave in to the government
D． succeeded in guarding free speech of the paper
5.What does the underlined word “Nepotism” probably refer to?
C．Family ownership D．Freedom of speech.
语篇解读 本文介绍了《纽约时报》前总裁Arthur Sulzberger Sr的生平。
1.解析： 考查细节理解。根据第一段第一句中的“Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86” 和第四段第一句中的“Born in New York City,5 February 1926”可知，他出生于1926年，去世时86岁，由此可知他在2012年去世。
2.2】解析： 考查细节理解。根据第二段中的“His son，Arthur Sulzberger Jr，said in a statement that his father，whom he referred to by his childhood nickname of Punch，was ‘one of our industry’s most admired executives’”．可知Punch，the old Marine captain指Arthur Sulzberger Sr。
3.3】解析： 考查细节理解。根据第四段中的“Sr served in Marine Corps…took over as publisher in 1963 after his brother?in?law died suddenly”可知，A项正确。B项中的“Arthur Sulzberger Jr’s grandfather”错误；根据第一段最后一句可知C项错误；根据第四段可知D项错误。
4.4】解析： 考查细节理解。根据倒数第三段中的“national security.But the paper refused，and then won the subsequent court case”可知，D项符合题意。
5.5】解析： 考查词义猜测。根据画线词前面的“He was a strong believer in family ownership of newspapers.”可推测，画线词指的应是family ownership。
Jenny nearly missed the flight______ doing too much shopping.
A. as a result of B. on top of C. in front of D. in need of
考查固定短语(as a result of“由于—–的结果”)。