When a child is told he is “uncool”, it can be very painful. He may say he doesn’t care, and even act in ways that are opposite of cool on purpose. But these are simple ways to handle sadness by pretending it’s not there.
Helping a child feel better in school had to be careful. If you say, “Why are you worried about what other children think about you? It doesn’t matter!” Children know that it does matter. Instead, an active way may be best. You could say, “I’m going to do a couple of things for you to help you feel better in school.”
If a boy is having trouble making friends, the teacher can help him. The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects. This is how the other children learn how to value his good qualities and to like him. A teacher can also raise a child’s popularity in the group by showing that he values that child. It even helps to put him in a seat next to a very popular child, or let him be a partner with that child in activities, etc.
There are things that parents can do at home, too. Be friendly when your child brings others home to play. Encourage him to invite friends to meals and then serve the dishes they consider “super” .When you plan trips, picnics, movies, and other shows, invite another child with whom your child wants to be friends.
What you can do is to give him a chance to join a group that may be shutting him out. Then, if he has good qualities, he can start to build real friendship of his own.
1.A child who has been informed of being “ uncool” may .
A. care nothing about it B. do something uncool on purpose
C. develop a sense of anger D. pretend to get hurt very much
2.A teacher can help an unpopular child by .
A. seeing the child as the teacher’s favorite
B. asking the child to do something for partners
C. forcing other children to make friends with the child
D. offering the child chances to show his good qualities
3.How can parents help their child fit in better?
A. By cooking delicious food for him.
B. By being kind to his schoolmates.
C. By forcing him to invite friends home.
D. By taking him to have picnics in the park.
4.Which of the following is TRUE?
A. Children don’t care others’ comments on them.
B. It’s only teacher’s work to make children popular.
C. Parents should take their children out for picnic and shows more often.
D. Inviting children’s friends to family activities is good for them to make friends.
5.Which is the best title of the text?
A. How an Unpopular Child can be Helped
B. Why Some Children are Unpopular
C. What Good Qualities Unpopular Children Have
D. Who Care about Unpopular Children
1.根据第一段第2句He may say he doesn’t care, and even act in ways that are opposite of cool on purpose.可以他是有目的地做一些违法纪律的事情。故B正确。
2.2】细节理解题。根据第三段第2句The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects.可知老师经常提供机会来展示他的好的品质。故D正确。
4.细节理解题。根据倒数第二段Encourage him to invite friends to meals and then serve the dishes they consider “super”. When you plan trips, picnics, movies, and other shows, invite another child with whom your child wants to be friends.说明鼓励孩子带着朋友来家里吃饭有利于孩子交到好朋友。故D正确。
We don’t know how different our future will be in the future. We can only try to imagine it.
At first we think about human relationship. In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet—-even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand, our relationships with people won’t be as important as they are today—-we will feel a little lonely.
Computers will also help us in many other activities in 2050. For example, they will be used by the children at school to make their learning easier. In addition, there will be much more other machines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.
Spending holidays will also be completely different. Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of course, change, too. We will be using solar-powered cars, which will be much more environmentally friendly.
We could expect that the faster technological progress would lead to a more polluted environment. But it isn’t true. We will pay more attention to protecting the environment. And, scientists will probably find cures for many dangerous diseases, like cancer or AIDS. Therefore, our surroundings as well as our health will be in a better condition.
Although we can’t predict the exact changes which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our children’s future; we have expectations, hopes as well as fears. But I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen.
1.Why will people probably feel a little lonely in 2050?
A. Because the number of people will become much smaller.
B. Because people won’t communicate with each other much often.
C. Because people won’t like making friends with each other.
D. Because there will be less face-to-face communication.
2.According to the passage, which of the following will happen in 2050?
A. It won’t be difficult for people to travel to other planets.
B. The way of spending holidays will be the same as that of today.
C. The relationship between people will be more important than today.
D. Our environment will be much more polluted with a growing number of cars.
3.The underlined word “sanguine” in the last paragraph most probably means ______.
A. disappointed B. optimistic
C. curious D. surprised
4.What does the passage mainly talk about?
A. How people will communicate in the year 2050.
B. What high technology will appear in the year 2050.
C. How people will travel and spend their holiday in the year 2050.
D. What our life will be like in the year 2050.
2.Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone.” 每个人都可以去其他行星或月亮旅行，故选A。
3.We worry about our and our children’s future; we have expectations, hopes as well as fears. But I think we should be rather sanguine about our future”可知，我们担心我们和我们孩子的未来；我们有期望，希望和恐惧。但是我们也应积极地对待我们的未来。故选B。