IKEA is the world’s largest furniture retailer, and the man behind it is Ingvar Kamprad, one of the world’s most successful entrepreneurs. Born in Sweden in 1926, Kamprad was a natural businessman. As a child, he enjoyed selling things and made small profits from selling matches, seeds, and pencils in his community. When Kamprad was 17, his father gave him some money as a reward for his good grades. Naturally he used it to start up a business—IKEA.
IKEA’s name comes from Kamprad’s initials (I.K.) and the place where he grew up (‘E’and ‘A’). Today IKEA is known for its modern, minimalist furniture, but it was not a furniture company in the beginning. Rather, IKEA sold all kinds of miscellaneous goods.
Kamprad’s wares included anything that he could sell for profits at discounted prices, including watches, pens and stockings.
IKEA first began to sell furniture through a mail-order catalogue in 1947. The furniture was all designed and made by manufacturers near Kamprad’s home. Initial sales were very encouraging, so Kamprad expanded the product line．Furniture was such a successful aspect of the business that IKEA became solely a furniture company in 1951.
In 1953 IKEA opened its first showroom in Almhult, Sweden. IKEA is known today for its spacious stores with furniture in attractive settings, but in the early1950s, people ordered from catalogues. Thus response to the first showroom was overwhelming: people loved being able to see and try the furniture before buying it. This led to increased sales and the company continued to thrive. By 1955, IKEA was designing all its own furniture.
In 1956 Kamprad saw a man disassembling(拆卸) a table to make it easier to transport. Kamprad was inspired. The man had given him a great idea: flat packaging. Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers. IKEA tried it and sales soared. The problem was that people had to assemble furniture themselves, but over time, even this grew into an advantage for IKEA. Nowadays, IKEA is often seen as having connotations(内涵) of self-sufficiency. This image has done wonders for the company, leading to better sales and continued expansion.
Today there are over 200 stores in 32 countries. Amazingly, Ingvar Kamprad has managed to keep IKEA a privately-held company. In 2004 he was named the world’s richest man. He currently lives in Switzerland and is retired from the day-to-day operations of IKEA. IKEA itself, though, just keeps on growing.
1.The author states in Paragraph 6 that flat packaging___________.
A. needs large space to assembly furniture
B. is a business concept inspired by Kamprad
C. helps reduce transportation costs
D. makes the company self-sufficient
2.What is the main idea of the passage?
A. Ingvar Kamprad is the richest man in the world.
B. IKEA is the world’s largest furniture retailer.
C. The advantage of IKEA’s furniture is dissembling.
D. Ingvar Kamprad established IKEA and led it to great success.
3.What is the author’s attitude towards IKEA’s future according to the last paragraph?
A. Indifferent B. Optimistic
C. Doubtful D. Pessimistic
4.The passage is developed primarily in terms of ___________.
A. order of events
B. analysis of a process
C. examples that illustrate(阐释) a problem
D. comparison and contrast
1.Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers.”可知，平板包装能够降低运费，进而降低售价，故选C。
2.IKEA is the world’s largest furniture retailer…Kamprad was a natural businessman”和接下来各段首句“IKEA’s name comes from…Kamprad’s wares included anything…IKEA first began to sell furniture…In 1953 IKEA opened its first showroom…Today there are over 200 stores in 32 countries.”可知，文章主要讲的是宜家创始人坎普拉德的故事和宜家的发展历程，故选D。
3.IKEA itself, though, just keeps on growing.”可知，宜家还在继续向前发展着，说明作者对宜家的发展持乐观态度，故选B。
4.IKEA became solely a furniture company in 1951…In 1953 IKEA opened its first showroom in Almhult, Sweden. …In 1956 Kamprad saw a man disassembling…Today there are over 200 stores in 32 countries.”可知，文章是按照事情的发展顺序来写的，故选A。
It is strange that the well-behaved gentleman _______ be so rude.
A. should B. need
C. might D. would
试题分析：句意：真是非常奇怪彬彬有礼的这位绅士竟然如此地粗鲁。这里是固定句式，在句型 “It is important (necessary, strange, impossible, natural) that …. ” 中，that后面的从句中的谓语动词用：(should) + 动词原形。这里是虚拟语气中的一种情况，故选A。