The world is filled with smart，talented and gifted people．We meet them every day．A few days ago，my car was not running well．I pulled it into a garage，and the young mechanic had it fixed in just a few minutes．He knew what was wrong by simply listening to the engine．I was amazed．The sad truth is，great talent is not enough．
I am constantly shocked at how little talented people earn．I heard the other day that less than 5 percent of Americans earn more than $100，000 a year．A business consultant who specializes in the medical trade was telling me how many doctors and dentists struggle financially．It was this business consultant who gave me the phrase，“They are one skill away from great wealth．”
There is an old saying that goes，“Job means ‘just over broke（破产）’”．And unfortunately，I would say that the saying applies to millions of people．Because school does not think financial intelligence is intelligence，most workers“ live within their means”．They work and they pay the bills．Instead I recommend young people to seek work for what they will learn，more than what they will earn．
When I ask the classes I teach，“How many of you can cook a better hamburger than McDonald’s?” almost all the students raise their hands．I then ask，“So if most of you can cook a better hamburger，how come McDonald’s makes more money than you?” The answer is obvious: McDonald’s is excellent at business systems．The reason why so many talented people are poor is that they focus on building a better hamburger and know little or nothing about business systems．The world is filled with talented poor people ．They focus on perfecting their skills at building a better hamburger rather than the skills of selling and delivering the hamburger．
1.The author mentions the mechanic in the first paragraph that ．
A．he is just one of the talented people
B．he is ready to help others
C．he has a sharp sense of hearing
D．he knows little about car repairing
2.The underlined part in the third paragraph can be best replaced by ．
A．spend more than they can afford
B．do in their own way
C．live in their own circle
D．live within what they earn
3.Why do talented people earn so 1ittle according to the author?
A．They don’t work hard enough
B．They lack financial intelligence
C．They don’t make full use of their talents
D．They have no specialized skills．
4.The success of McDonald’s lies in its ．
A．skills at making hamburgersB．good business systems
C．talented workers D．excellent service
5.The main purpose of the author is to tell us ．
A．how young people can find a satisfactory job
B．what schools should teach students
C．why so many talented people are poor
D．how McDonald’s makes much money
1.1】推理判断题。根据第一段的The sad truth is that great talent is not enough．可知作者认为自己的才能不足，因此觉得那个汽车修理工是一个有才华的人。故选A。
2.2】词义猜测题。根据第三段的They work and they pay the bills．可知很多人工作了，却付账单，等于是说工作赚的钱又花出去了，生活的花费不要超过自己所赚的钱的范围，要在这个以内。故选D。
3.3】推理判断题。根据最后一段的They focus on perfecting their skills at building a better hamburger rather than the skills of selling and delivering the hamburger.可知很多人挣的少是因为没有金融知识和推销能力。故选B。
4.4】细节理解题。根据文章最后一段The answer is obvious: McDonald’s is excellent at business systems．可以找出答案。故选B。
5.5】推理判断题。根据第二段的I am constantly shocked at how little talented people earn可知全文是围绕着为什么这么多有才华的人却挣的这么少来展开的。故选C。
Plant World Garden Centre is located between Torquay and Newton Abbot. The Garden is laid out to represent the five continents of the world. Our inspirational gardens contain countless rare and foreign plants seldom seen outside their native lands.
Our Famous “Gardens of the World”
It was designed , built and planted in 1986 as the first ever ” Map of the World Gardens” . It takes visitors half an hour or more to drive along the winding pathways around the “world map” and see which plants grow in which countries. The neighboring rare plant nurseries (苗 圃) enable visitors to take home plants and trees growing there. We give a warm welcome to garden clubs and gardening societies, many of whom make annual visits.
Our new Garden website is released! We hope you like our new website which we have tried to fill with interesting information and history about our lovely gardens.
We produce and sell over 3 ,000 varieties of flower and vegetable seeds. Many are rare ,and unusual. All of them can be purchased on our sister website : www. plant-world-seeds.com.
Our hilltop cafe offers one of the most incredible panoramas (全景图 ) of Britain. The menu includes toasted sandwiches and jacket potatoes. In addition ,many home-made cakes are offered, including the famous Devon Cream Teas. We always use local produce whenever possible-our ice creams are from Language , our home-made soups come from Rod & Bens ,and our bottled drinks are supplied by Heron Valley.
We are open 9:30 am – 5 :00 pm, seven days a week, from late March to mid October ( please call first to confirm at the start/end of season) . .
Garden Admission Prices
Day ticket : ~ 3
Season ticket : ? 10
Kids under 12 go free
1.We know that Plant World Garden Centre________ .
A. owns plants from five countries B. has some rare and foreign plants
C. is the largest garden in the world D. allows visitors to take plants home for free
2. From the new- Carden website ,visitors can
A. get information about the past of the gardens
B. purchase over 3,000 varieties of flower seeds
C. buy all kinds of local produce
D. fill the website with their interesting stories
3. Which of the following is true about Scenic Cafe?
A. It encourages visitors to make cakes on their own.
B. It owns the most complete menu in Britain.
C. It provides visitors with a whole view of Britain.
D. It supplies bottled drinks to Heron Valley.
4.If a couple and their l0-year-old son want to visit Plant World Garden for two days, they need to pay ____
A.?9 B. ?6 C. ?27 D. ?12
【解析】本文介绍了著名的Plant World Garden Centre的具体信息及其提供的具体的服务各方面的信息。
【试题解析】细节题。根据第一段第2行Our inspirational gardens contain countless rare and foreign plants seldom seen outside their native lands.可知在Plant World Garden Centre有很多稀有的外国的植物。故B正确。
【试题解析】细节题。根据文章第三段Our new Garden website is released! We hope you like our new website which we have tried to fill with interesting information and history about our lovely gardens.可知在新的网站流利我们可以找到与这个花园有关的有趣的信息。故A正确。
【试题解析】细节题。根据第五段第一句Our hilltop cafe offers one of the most incredible panoramas (全景图 ) of Britain.可知在Scenic Cafe这里，可以让游客看见英国的一个全景。故C正确。
【试题解析】计算题。根据Day ticket : ~ 3 和Season ticket : ? 10以及 Kids under 12 go free可知一个人的票价是3元，季票是10元；12岁以下的免费。本题中是一对夫妻2个人，去2天，是12元，10岁的孩子免费。一共是12元，故D正确。
1.Our inspirational gardens contain countless rare and foreign plants seldom seen outside their native lands.
【分析】本句中含有过去分词短语seldom seen outside their native lands作为定语修饰前面的名词plants，因为两者之间存在着被动关系，使用过去分词短语做定语，相当于Which are seldom seen outside their native lands.
2. In addition ,many home-made cakes are offered, including the famous Devon Cream Teas.
【翻译】另外，还提供很多自己做的蛋糕，包括著名的Devon Cream Teas。