My friend Michelle is blind, but you’d never know it. She makes such good use of her other , including her“sixth sense”, that she rarely gives the impression that she’s anything.
Michelle looks after her children pretty much like the rest of us, that she doesn’t push too hard on them, really benefit a lot from her relaxed attitude. She knows when to clean the house, and she moves around so fast that often don’t realize she’s blind.
I this the first time after my six-year-old daughter, Kayla, went to play there. When Kayla came home, she was very about her day. She told me they had baked cookies, played games and done art projects. But she was excited about her finger-painting project.
“Mom, guess what?” said Kayla, all smiles. “I learned how to colors today! Blue and red make purple, and yellow and blue make green! And Michelle with us”.
To my great , my child had learned about color from a blind friend! Then Kayla continued, “Michelle told me my showed joy, pride and a sense of accomplishment. She really what I was doing!” Kayla said she had never known how good finger paints felt Michelle showed her how to paint without looking at her paper.
I realized Kayla didn’t know that Michelle was blind. It had just never in conversation. When I told my daughter that Michelle was blind, she was for a moment. At first, she didn’t believe me. “But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!” Kayla . And I knew my child was because Michelle had listened to Kayla describe her art work. Michelle had also heard Kayla’s in her work.
We were silent for a minute. Then Kayla said slowly, “You know, Mommy, Michelle really did ‘see’ my picture. She just used my .”
Indeed, she uses a special type of “vision” that all mothers have.
8.A．especially B．not soC．a littleD．not at all
15.A．turned out B．come up C．referred to D．talked about
19.A．shortcomingsB．difficulties C．pride D．description
1.名词。A.感觉；B、C、D方法。文章前面提到Michelle is blind，所以，她很好地利用了其它“感觉官能”。根据句意故选A。
7.形容词。A兴奋；B悲哀；C满意；D开心。从后面的描写She told me they had baked cookies, played games and done art projects说明孩子是兴奋的。女儿对自己度过的这一天很兴奋。故选C。
9.动词。Mix with混合。从Blue and red make purple, and yellow and blue make green!可以推出答案。指把两种颜色混合在一起形成一个新的颜色。故选D。
10.动词。A逗留；B画；C谈话；D玩耍。painted with us“和我们一起画画”。Michelle和他们一起画的。故选B。
12.上下文连串。从后文Michelle told me that my picture showed joy …可以看出Michelle了解Kayla的作品。所以此处用picture。说明他们是在纸上画的picture。根据句意故选C
15.短语辨析。A提及；B结果是；C出现；D谈论。never和in conversations说明从未讨论过此事，所以用come up表示“被提到”。她看不见的话题在我们的对话里没有出现。故选B。
17.动词。A哭；B坚持；C困惑；D担忧。从后面的”But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!”说明孩子坚持说。女儿坚持认为Michelle能看懂她的画。故选B。
18.上下文连串。从后面的句子：because Michelle had listened to Kayla describe her artwork.说明孩子是对的。我知道我的女儿是正确的，Michelle的确能看懂她的画。根据句意故选A.
19.上下文连串。由前文的showed joy, pride and a sense of accomplishment.可知答案。根据句意故选C.
We live in a technological society where most goods are mass-produced by unskilled labor. Because of this, most people think that craft no longer exists.
One of the ways these people wrongly support their view is by pointing to 100-year-old homes which are still solid, and arguing that it is the craftsmanship that is responsible for their durability, “Homes in those days were well-built.” they say. No doubt these homes were well-built, but what these people have done is mix up the quality of material used in the house with the quality of the craftsmanship.
Homes today could be built to last just as long as those old homes if people were willing or able to pay the price. For example, most people can no longer afford solid oak stairways, although they were once fairly common in older homes. Nor can they afford the high labor cost of employing a carpenter to build the stairway. Yet if someone can pay the high cost, there are still plenty of carpenters around able to make those stairway. And not only would these carpenters know how to build them, they would probably do a better job than carpenters of old.
One thing the modern carpenter has which enables him to do a better job is much more advanced tools. Such tools as laser beams and power planes help them lay out a house better and make more precision cuts on the wood. Also, it is not uncommon any more to find carpenters with college degrees and carpenters with a sold knowledge of mathematics, which would enable them to deal with more difficult house designs.
The problem of modern quality, then, really boils down to the problem of material, for the modern carpenter is just as able to produce craftsmanship as the carpenter of fifty yeas ago, but only if given proper material.
1.Compared with the carpenters in the past, modern carpenters are ________ .
A. more learned B. more successful
C. more imaginative D. more hardworking
2.What does the underlined word “they” (paragraph 2) refer to?
A. Carpenters who are fond of oak stairways.
B. People who think highly of carpenters of old.
C. Carpenters who have college degrees.
D. People who think that modern material is of low quality.
3.What dose the third paragraph mainly discuss?
A. People in the past preferred to use oak to build stairways.
B. It is now expensive to employ a carpenter.
C. Good carpenters still exist in modern times.
D. Modern houses last as long as the old ones.
4.What would be the best title for the text?
A. Carpenters Today and Yesterday
B. Craft, Back to Life?
C. History of Craftsmanship
D. Is Craft Dead?
1. live in a technological society where most goods are mass-produced by unskilled labor. 由文章前两段可知，现在的木工都是学习过知识的。故选A
2. of the ways these people wrongly support their view is by pointing to 100-year-old homes which are still solid, and arguing that it is the craftsmanship that is responsible for their durability. 可知B正确。
3. are still plenty of carpenters around able to make those stairways.说明好的木工在现代依旧存在。故选C